banner

Δεξιότητες για νέες θέσεις εργασίας

IMG 9016Το Επιμελητήριο Κιλκίς διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του επίκαιρη ημερίδα με θέμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016. 

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία - Κόλλια Τσαρουχά, και χαιρέτησαν ο βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Θωμαΐδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Κιλκίς κ.Τσογγίδης Ιωάννης ,οι Αντιδήμαρχοι Νικολαΐδης Αιμίλιος, Αδαμόπουλος Γιάννης, Αναστασιάδου Λένα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λάζαρος Παζαρτζικλής, Κωνσταντίνος Ζώτος, Καλτσίδης Παναγιώτης , Δημητρης Δημητρίου ο πρώην πρόεδρος του εργατικού κέντρου Δημήτριος Βουλγαράκης, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης, αναφέρθηκε στο στόχο της ημερίδας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: 

“Το Επιμελητήριο Κιλκίς και οι συνεργαζόμενοι φορείς αναγνωρίζουν τις ριζικές αλλαγές που έχουν επέλθει στην αγορά εργασίας και επιθυμούν να συμβάλουν ώστε το σημερινό πρόβλημα να μετατραπεί σε ευκαιρία, μέσα από την ανάδειξη των τάσεων και αναγκών που επικρατούν στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική Αγορά εργασίας”. 

Συνεχίζοντας προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και διεξαγωγής πιστοποιημένων σεμιναρίων με βάση το υλικό που έχει ήδη παραχθεί από τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του προγράμματος Δια βίου Μάθησης των πολιτών. 

 IMG 9073

Ο κ. Τονικίδης προσέφερε στην Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κα. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τον Οδηγό Γαστρονομίας του Επιμελητηρίου "Γεύση από Κιλκίς"    

IMG 9022 Ο πρώτος από τους εισηγητές της ημερίδας, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος οικονομικών επιστημών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, Γ. Ζαροτιάδης, στην εισήγησή του έδωσε έμφαση στην σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού και της επαγγελματικής εκπαίδευσης με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση
IMG 9024 Ο αναπληρωτής πρύτανης και καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ι. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στους τομείς της εκπαίδευσης που χρειάζονται στη νέα αγορά εργασίας
IMG 9041 Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας ένδυσης του ΤΕΙ Κιλκίς Γ. Σαββίδης εστίασε το λόγο του στην παρουσίαση των προοπτικών του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης
IMG 9043 Ο πρόεδρος της ALUMIL AE Γ. Μυλωνάς προσέγγισε το ζήτημα με ρεαλισμό τονίζοντας την ανάγκη εποικοδομητικών συνεργασιών πέρα από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, που ήταν και είναι τροχοπέδη για το επιχειρείν
 IMG 9051  Την εταιρία KLEEMANN εκπροσώπησε το στέλεχος Ζ. Παναγιωτίδου, η οποία τόνισε την προτεραιότητα της εταιρίας στη διαρκή κατάρτιση των εργαζομένων και στις δυνατότητες εξέλιξης που προσφέρει η εταιρεία
 IMG 9057  Η εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ Χ. Γρηγοριάδου αναφέρθηκε στο έργο του ΟΑΕΔ στην επαγγελματική εκπαίδευση των ενδιαφερομένων και την προώθησή τους στην απασχόληση
IMG 9071 Η εκπρόσωπος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης Π. Σιάνου-Χατζηκαμάρη αναφέρθηκε στα επαγγέλματα και τις δεξιότητες που απορρέουν από την τυπική επαγγελματική εκπαίδευση.
IMG 9082 Ο προϊστάμενος της Α' βάθμιας εκπαίδευσης Α. Παπαδόπουλος επισήμανε τη συμβολή δραστηριοτήτων, δράσεων και εκπ/κών προγραμμάτων στην απόκτηση δεξιοτήτων επαγγ/κού προσανατολισμού στους μαθητές/τριες του Α’ βάθμιου Σχολείου.
IMG 9084 Ο υπεύθυνος της δράσης MicroStars στο Κιλκίς Δ. Κατσαρέλος τόνισε τη σημασία του e-Learning στην εκπαίδευση.

 IMG 9001IMG 9033

Η μεγάλη συμμετοχή, οι προβληματισμοί και η ζωηρή συζήτηση που ακολούθησε αποτελούν για το Επιμελητήριο Κιλκίς και τους Συνεργαζόμενους Φορείς το καλύτερο κίνητρο για την εφαρμογή των συμπερασμάτων της ημερίδας στη πράξη και το σχεδιασμό των επόμενων δράσεων.

Σχετικά γεγονότα
Καμία εκδήλωση
Τελευταία τροποποίηση στις%AM, %21 %323 %2016 %09:%Σεπ